Reisebrev fra treningsleir

jentelag2017054nyHoleværingens jentelag 03 og 04 var nylig på treningsleir til Dana Cup SportsCenter i Hjørring, Danmark. 29 jenter og 16 foreldre var med på en innholdsrik og hyggelig tur. Les reisebrevet deres!

Holeværingen ble kåret til «Årets jenteklubb» av Buskerud fotballkrets i 2015. Premien var et gavekort fra Dues Sportsreiser, som er sponsor for jentesatsingen «Alle Jenter På Banen» i Buskerud. Premien ble benyttet som delfinansiering til denne treningsleiren.

Turen startet med avgang fra Hole rett etter skolen på fredag, med ferge fra Larvik til Hirtshals. Etter deilig middag på båten var det bare et kvarters kjøretur fra Hirtshals til Hjørring. I øsende regnvær kom vi til Park Vendia Hostel tilknyttet DanaCup SportsCenter, der vi ble innlosjert i helt nye studiorom – fire på hvert rom.

Full innsats

Lørdag våknet vi opp til strålende sol, med skikkelig vindvær, og det var klart for treningskamper for begge lagene.  Det ble litt forskjellig motstand, men full innsats på begge baner. Resultatene ble:

  • Holeværingen 03 – Aalborg (6-0), noe som gav en god dose selvtillit til serieoppstarten hjemme
  • Holeværingen 04 – Fortuna Hjørring (0-7). Kampen var tettere enn det resultatet tilsier, men gav god matchtrening. Danskene var meget sterke på pasningsspill og hadde en jevn stall i alle ledd.

Etter kampene ventet dusjen og god lunsj på herberget og deretter en liten bytur i Hjørring. Lørdag ettermiddag var det ny treningsøkt for begge lagene.

Taco og støvelkast

Ettjentelag2017051nyer en dusj, restitusjon og litt hygge på rommene var det klart for tacomiddag, med påfølgende aktiviteter ute. Blandede lag mellom 03ere og 04ere for både voksne og barn ble utgangspunktet for hjørringsmesterskap i både støvelkast, støvelbasket, boccia og gastronomisk smakstesting.

Lag 6 gikk av med seieren. Høytidelig premiering av vinnere (og tapere) med en slikkepinne under samlingen i stuen etterpå. Nå begynte praten plutselig å gå lettere på tvers av lagene.

Trener fra Texas

Søndagen startet med trening på Goal Station med Carrie Kveton fra Texas, profesjonell tekniske trener for det danske topplaget Fortuna -Hjørring.  Internasjonal topptrening her altså. Goal Station er et dansk utviklet treningssystem, som øver opp ferdigheter innen pasning, mottak, hurtighet, m.m. ved hjelp av en rekke tekniske innretninger som blant annet ballkanon og laserlys.

Carrie var en tydelig og veldig inspirerende trener, både jentene og trenerne stod som tente lys og sugde til seg tips og læring. Det var full innsats så svetten rant, men med store smil om munnen. Goal Station var morsomt og absolutt noe jentene ønsker seg hjemme også.

Badeland og interncup

I pausen på søndag hadde vi planer om en tur i badeanlegget tilknyttet Dana Cup, men det var stengt på grunn av svømmestevne. Kreative pappaer fant imidlertid et alternativt badeland på Skallerup Seaside Resort. Et par voksne ble med som badevakter, mens resten hadde et hyggelig avbrekk i Lønstrup, som kunne lokke med flott kystnatur, hyggelige gallerier og kafeer.

På ettermiddagen var det klart for interncup med blandede lag – Facebook, Instagram, Snapchat og Musically. Det var veldig jevne lag, som ga full gass full innsats og mesterlig spill. Etter innledende runder var det klart for finaler, der Musically til slutt gikk av med seieren.

Jentene hadde fått seg en real treningsdag og kom litt møre til middag. Men etter deilig mat, felles samling med artig Kahoot og oppsummering av helgen med bilder på storskjerm, var det full fart igjen med livat prat og lek.

Supert tilrettelagt

Mandag morgen var frokost, utsjekk og avreise, med lunsjbuffet på båten. Litt trøtte, men veldig fornøyde ungdommer og voksne fra Holeværinger vender nesen hjem.

Vi har vært svært fornøyd med Dues Sportsreiser. Alt har vært supert tilrettelagt – både planlegging i forkant av turen, treningsfasiliteter (anlegg, treningskamper og Goal Station) og bostedet (rom, mat og personale). Vi anbefaler klubben å benytte Dues Sportsreiser til fremtidige treningsleirer.

Av Ellen Kittelsbye, på vegne av turkomiteen

Flere saker